HUR HITTAR JAG EN BILMEKANIKER?

Hjälper dig att köpa bil

HUR HITTAR JAG EN BILMEKANIKER?

19 oktober, 2016 Verkstäder 0

Efter att man klarat av hela biten med att köpa en bil så kommer nästa stora bekymmer, hitta en bilmekaniker. Lika lite som vi litar på en bilsäljare, lika lite litar vi på en mekaniker. Eftersom att vi själva inte kan något om bilen så har vi ju ingen aning om att det de säger är på riktigt eller påhittat. Hur gör man?

Jag har haft en ofantlig tur med bilmekaniker genom åren. Den första var samma som pappa använde, det kändes tryggt. Sedan ägde jag en kort period en Mustang från 1965 som behövde ses över och lagas lite och hamnade på en verkstad med en man som föll pladask för mig och bilen. Han såg att jag skrev om det på min blogg och var schysst tillbaka. Han gav mig en summa som det borde landa på men när en verkstad är klar och man ska betala får man ju oftast höra: “- Ja det blev ju lite dyrare”. I det här fallet sa han exakt så men la sedan till “- men jag rabatterar det så det blir den summan jag sa från början”. Knappt man tror sin öron va?

Nu sitter jag med en sunkig Mazda 6 från 2007 som så klart ger upp bitvis. För ett halvår sen kanske så sa bilen till om dieselpartikelfiltret, det behövde bytas. Det är en gigantisk kostnad att göra det så jag fick lite panik. Jag hade ingen bilmekaniker jag gått till innan så jag började verkligen på 0.

Autobutler

Jag hittade tjänsten Autobutler och la ut min bil och beskrev problemet. Jag fick tre svar varav två var rätt lika men en stack ut. Han sa nämligen att det inte säkert behövdes bytas utan kan tvättas till ett mycket lägre pris. Vi mailade lite och jag bokade en tid. Sedan dess är han min mekaniker. Han är så himla härlig. Rolig, trevlig, tillmötesgående. Ja hittade rätt direkt.

Men hur ska du göra?

Jag har inga konkreta tips men Autobutler kan vara rätt väg för att i alla fall få in lite offerter och redan där kan magkänslan leda dig rätt. Dessutom är de betygsatta och granskade via stickprovskontroller m.m. Hoppas att det fungerar för er.

Atair motors – min mekaniker

Om ni är nyfikna på vem jag valt så är det Atair Motors i Norsborg och George.

atair-motors